Takläggare Norrköping

Ett nytt tak är en god investering

Tak

VI LÄGGER OCH REPARERAR ALLA TYPER AV TAK

Har ditt hustak blivit slitet och fult av väder och vind? Det kanske läcker efter att ha blivit illa åtgånget av en storm?

Då kan du vända dig till oss – din takläggare i Norrköping. Vi lägger tak i alla material: tegel, betong, plåt och shingel.

Det första steget är förstås att välja vilken typ av tak du vill ha. Här handlar det mycket om tycke och smak eftersom de olika typerna i grunden är ganska lika. Det estetiska är en viktig del i valet, man vill ha ett tak som är snyggt och passar till huset, oavsett om det är en gammal eller nybyggd fasighet. Det är dock sällan helt fritt fram vilket material man väljer. Vissa material är med lämpade till vissa typer av tak. Det kan exempelvis handla om takets lutning eller hur tungt det är. Ett betongtak kräver en stadig konstruktion, medan ett platt tak oftast gör sig bäst med ett tak i papp eller plåt.

Det är med andra ord viktigt att veta vilka typer av material som passar till vilka tak – den kunskapen har vi.

Tegeltak

Tegel är ett det klassiska takmaterialet och har använts i flera hundra år. Tegel ger ett levande intryck och åldras på ett vackert sätt.  Passar mycket bra till äldre hus, inte minst när det har fått ”patina” efter ett antal års påverkan av väder och vind. Tegelpannor är dock svårast att lägga eftersom de enskilda plattorna inte alltid är helt jämnstora.

Betongtak

Ett alternativ till tegel är betongpannor, som är lite billigare och enklare att lägga, eftersom alla pannor är precis lika stora. Betongpannor finns dessutom i stort antal färger, vilket ger en stor valfrihet och stora möjligheter att hitta rätt panna just för ditt hus. Betongtak står dessutom emot stormar bäst av samtliga taktyper.

Plåttak

Om man byter till plåttak så har man stora chanser att påverka utseendet. Plåttak finns i många olika färger och profiler. Plåttak är dessutom lätta, vilket gör att de passar till de flesta typer av byggnader. De kräver dessutom mycket lite underhåll. Dessa tak är också tåliga mot väder och vind, men har inte lika lång livslängd som tegel- och betongtak.

Shingeltak

Ett shingeltak består av formskurna plattor av glasfiberfilt och impregnerade med en speciell asfaltsmassa. Enkelt uttryckt kan man säga att shingeltak är som en blandning mellan papptak och tegel/betongtak eftersom man får papptakets lätthet kombinerat med utseendet från ett tak med pannor. Shingeltak finns i många färger och mönster och ligger i mellanprisklassen.

 

Vi lägger tak i alla material – en säker investering för framtiden!